Tárlatvezetés - műterembejárás

Pillantson be hozzám és az alkotás folyamatába!

A műterem

01

A műterem

Szerencsés vagyok, mert házam padlásszobája elég tágas volt ahhoz, hogy alkotóműhelynek rendezhettem be. Fontos a jó megvilágítás a nagy ablakok révén, valamint a nagy tér, hogy akár több méteres átlójú képeken is dolgozhassak.

Művészetemben nagyon fontos a zene, nagy hatással van rám alkotás közben. Gyakran maga az éppen napok óta hallgatott klasszikus zenedarab a festménykompozícióm tárgya. A hanghatásokat képpé alakítani nagyon izgalmas, egyben nagy kihívás is.

Előkészületek

02

Előkészületek

A festmény sikere a jó előkészítésen múlik. Az aprólékos felkészülés alatt persze az ember szétizgulja magát, legszívesebben azonnal nekilátna a megálmodott mű vászonravitelének.

A tapasztalat itt nagyon fontos, nem mindegy ugyanis, a kép melyik részére mit tervezek, ez szabja meg az egyes területek alapozófestékének tónusát.

Ja, ne feledkezzünk meg egy csinos kötény felkötéséről sem, amely könnyen letörölhető műanyagbevonattal készült.

Festőeszközök

03

Festőeszközök

Sokan a filmekből a klasszikus palettát képzelik a művészek kezébe. Nekem üvegből készült palettaasztalkám van, amely praktikus és könnyen tisztán tartható.

Egy festőművész korántsem csak ecsetekkel dolgozik, a különböző méretű festőkanálkáktól kezdve a fésűig sok mindennel lehet felvinni a vászonra a színeket. A különleges hatások érdekében gyakran többféle munkaeszközt is alkazmazni kell ugyanazon a területen.

Utálatos dolog az ecsetmosás

04

Utálatos dolog az ecsetmosás

Egyetlen dolog, amit nem szeretek a festészetben, az ecsetmosás. Ha tehetem, rendszerint másra hagyom, de erre nincs mindig lehetőség, mert más is éppen úgy utálja.

Sajnos nem hagyható el ez a végső fázis, mert az ecsetek használhatatlanokká válnak, ha a festék beléjük szárad. A művészeti pemzlik pedig nagyon drágák.

Alkotásaimból

Ahol kapcsolatba léphetsz velem

Az építő jellegű kritikákat mindig szívesen fogadom :)

© Kleinheincz Léna


Weboldal készítés, Keresőoptimalizálás, Webáruház készítés